İlişki yaşamasına rağmen yalnızlık duygusundan kurtulamayanların haklı sebepleri olabilir. Herkesin yalnız hissetmek için kendi kişisel nedenleri olsa da, bir bağda yalnızlığın en yaygın 15 belirtisini derledik. ?
Kaynak: https://www.marriage.com/advice/relat…
1. Artık birbirinizi özlemiyorsunuz.
İlk günlerde sevgilinizden birkaç saatliğine de olsa ayrı kaldığınızda yaşadığınız hasret krizlerini hatırlıyor musunuz? Tanıştığınızda her şey birbirini aylarca görmemek üzereydi.
Ancak artık o duygu yok ve eskisi gibi birbirinizin yokluğunu aramıyorsunuz.
2. Birbirinizi sık görmüyorsunuz.
Bir ilişkide yalnızlık nedir? Evli olmanıza veya aynı evde yaşamanıza rağmen kendinizi evinizde yalnız hissetmektir. Her iki taraf da her zaman meşgul, yorgun veya geç saatlere kadar çalışıyor.
3. Artık derin konuşmalarınız yok.
En büyük belirtilerden biri artık partnerinizle konuşamamaktır.
Eskiden en kolay bahisler için saatlerce konuşurken artık birbirinize bağlanmıyorsunuz bile.
4. Birbirinizi tanımadan planlar yapıyorsunuz.
İkiniz de meşgul olduğunuzda oldukça farklı hayatlar yaşamaya başlarsınız. Yakınlaşmak için eskisi gibi çaba sarf etmezsen, kendini yalnız hissedeceksin.
Kısa bir süre sonra arkadaşlarınızla evde buluşmak yerine dışarıda buluşmayı tercih edeceğinizi anlayacaksınız.
5. İlişkinin soğukluğunu hissediyorsunuz.
Onunla her plan yapmaya çalıştığınızda bahaneler uydurmak böyle hissettirebilir. Ya da hafta sonunu birlikte geçirebilirsiniz ama aradaki boşluk hissedilir.
6. Eski tutku yok.
Eskiden birlikte uyumak, uyanmak, kahvaltı yapmak gibi günlük ve kolay işlerin tadını çıkarırken, o eski ruhtan eser kalmadığını anlıyorsunuz.
7. Farklı ilgi alanlarına yöneliyorsunuz.
Eskiden birlikte yeni şeyler keşfetmek isterken birbirinizle uyumlu olmadığınızı farkeder ve kendi alanlarınıza yönelirsiniz.
8. Telefonunuzun ekranına odaklanırsınız.
Birlikte yemek yiyorsunuz ama ikiniz de telefonla uğraşıyorsunuz. Sinemayı açarsın ama telefona dalarsın. Samimiyet, bağ ve yakınlık oluşmaz…
9. Birbirinizin durumunu sormuyorsunuz.
İlişkinizdeki yalnızlığı yenmek istiyor ama eşinize nasıl hissettiğini sormuyorsanız, işiniz zor. Partnerinize gününün nasıl geçtiğini, nasıl hissettiğini sorup sadece tek kelimelik cevaplar alırsanız veya hiç cevap almazsanız işiniz daha da zor.
Kötü niyetli ve birbirine bağımlı ilişkilerde, kimsenin sizi umursamadığı yanlış niyetlere sahip olabilirsiniz. Bu aynı zamanda kendinizi güzel bir şekilde yalnız ve tükenmiş hissetmenize neden olabilir.
10. Gereksinimleriniz karşılanmıyor.
İlişkiler ortak çaba ve sevgiden oluşur: Her iki taraf da birbirini memnun etmeye çalışır, ilginin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için çabalar. Ama bağda yalnızlık olunca tek bir tarafın çaba göstermesi ona haksızlık olur. Taraflardan hiçbiri çaba göstermezse bağdan geriye ne kalır?
11. Sağlığınızda ve yeme alışkanlıklarınızda bir değişiklik fark ettiniz.
Çok güçlü insanlar da yalnız hissedebilir. Bu, bazı insanlarda kendi kendine yemek yemeye ve bazılarında iştah kaybına yol açabilir.
Ruh sağlığı açısından da zayıflama riski vardır. Bu süreçte uzmanlara danışmak çok önemlidir.
12. İhanet.
İhanete uğradığında kim kendini yalnız hissetmez?
Sevdiğiniz kişinin size ihanet ettiği gerçeğiyle başa çıkmak kendi başınıza zor olabilir; Bu süreçte bir yakınınız veya sevdiğiniz birine danışmak ve onlardan yardım almakta fayda var.
13. Yavaş yavaş kendinizi yeterince izole edersiniz.
İlişkinin düzeleceğine dair umudunuzu kaybettiğinizde, kendinize kapanmayı tercih edebilirsiniz.
Ancak, bu hiçbir ilişkiye yardımcı olmayacak ve yalnızca sizi uygun şekilde yalnız bırakmaya hizmet edecektir. Ailenizden ve arkadaşlarınızdan uzak olmak, toksik bir ilişkiden çıkmanızı engelleyebilir.
14. Hijyen ve temel ihtiyaçlar değersiz görünüyor.
Bir ilişkide yalnız hissetmek, kişiyi zihinsel olarak etkileyebilir. Bunun belirtilerinden biri kendini boşverip yeterli görünmek vs. Artık hiçbir şeyi umursamıyor.
Bazı insanlar duş almakta bile zorlanırlar ve aynaya bile bakmak istemezler. Böyle bir durumda bir uzmandan yardım almak çok değerlidir.
karakecilihaber.com.tr